به گزارش البرزفردا ، علی ترکاشوند شهردار کرج در حالی خبر از بررسی بودجه ۱۸۰۰ میلیارد تومانی شهرداری کرج در سال ۹۶ در شورای شهر می دهد که بودجه سال ۹۵ این شهرداری توانسته ۶۵ درصد محقق شود.

به گفته رضا شریفی عضو شورای اسلامی شهر کرج و رییس کمیسیون برنامه و بودجه این شورا، شهرداری کرج در سال ۶۵ درصد محقق شده است که با توجه به وضعیت اقتصادی کشور وضعیت مناسبی در تحقق بودجه شهرداری است.

اگر نگاهی به وضعیت تحقق بودجه شهرداری های شهرهای بزرگ به غیر از تهران که ویژگی خاصی دارد بیندازیم خواهیم دید که کرج در میان ۵ کلانشهر کشور تنها از شهر تبریز توانسته بیشتر بودجه خود را در ۹ ماهه محقق نماید.

در حالی که کرج تنها ۶۵ درصد بودجه خود را محقق کرده است، شهرداری مشهد، ۷۴ درصد، شهرداری شیراز ۸۳ درصد، اصفهان ۶۸ درصد، و تبریز ۵۵ درصد محقق شده است.

به عبارتی شهرداری کرج در ۹ ماه سال گذشته اگر نحوه محاسبه ۱۲ به یک باشد یعنی کل بودجه بر ۱۲ ماه تقسیم شود می بایست در ۹ ماه گذشته ۱۳۷میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان می بایست ماهانه درآمد کسب نماید که در ۹ ماه گذشته این شهرداری می بایست۱ هزار و ۲۳۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان درآمد می بایست جذب نماید که بر اساس اعلام رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر کرج ۶۵ درصد بودجه محقق شده است که این میزان تقریبا برابر است با بالغ بر ۸۰۵ میلیارد تومان بودجه خود را محقق کرده است.

این در حالی است که شهرداری اصفهان که تحقق بودجه اش ۶۸ درصدی و نزدیک به شهرداری کرج است توانسته درمدت مشابه ، مبلغ یک هزار و ۲۲۴ میلیارد تومان بودجه اش محقق شده است.

اگر به بودجه ۹۸ هزار میلیاردتومانی شهرداری مشهد، و بودجه ۲۶ هزار میلیارد تومانی اصفهان و حتی ۲۴ هزار میلیارد تومانی شهرداری تبریز که کمترین تحقق بودجه را در نه ماهه گذشته داشته است توجه کنیم، به این نکته خواهیم رسید که شهرداری کرج در این حوزه نتوانسته کسب درآمد مناسبی برای شهر داشته باشد.

از سوی دیگر به گفته کارشناسان تسهیلات سنگینی که از بانک شهر توسط شورا و شهرداری اخذ شده است مزید بر علت شده و آینده این شهر را با مشکلات جدی مواجه کرده است.

به گفته یکی از کارشناسان امور اقتصادی مدیریت شهری، شورای اسلامی شهر کرج در دوره پنجم با معضل بزرگی به نام بازپرداخت وام های دریافتی شهرداری مواجه خواهد شد.

از سوی دیگر فروش اراضی و اموال شهرداری کرج برای اجرای پروژه بزرگراه شمالی نیز از جمله موضوعاتی است که می بایست به آن توجه و دقت نظر داشت چرا که اگر بازپرداخت های وام های اخذ شده از بانک شهر روزی به مرحله عدم پرداخت برسد، شهرداری لاجرم می بایست به سراغ اموال و املاک خود برود تا بتواند با فروش بخشی از اموال خود قروض خود را بازپرداخت نماید.

اکنون با چنین وضعیتی که در شهرداری وجود دارد، این شهرداری بودجه ۱۸۰۰ میلیارد تومانی را به شورای شهر ارسال کرده است، بودجه ای که اگر شرایط کشور به همین منوال پیش برود یقینا تنها ۶۵ درصد آن محقق خواهد شد.

شهردار کرج در این خصوص می گوید: برای تحقق این بودجه مدیریت شهری کرج اهتمام خاص خواهد داشت.

وی می افزاید: هرچند برای تحقق این بودجه ّ شهرداری کرج متحمل زحمات و تلاش فراوانی خواهد شد اما عزم مدیریت شهری برآن است تا این بودجه که براساس واقعیت ها و نیازها پیش بینی شده ، تحقق یابد.

علی ترکاشوند در هنگام تقدیم بودجه سال ۹۵ نیز اعلام کرد که شهرداری کرج تمام تلاش خود را برای تحقق بودجه سال ۹۵ خواهد کرد. این بدان معناست که تا کنون شهرداری کرج اگر توانسته باشد کلیه بخش های خود را فعال کرده و از تمام پتانسیل خود استفاده کرده باشد، تنها ۶۵ درصد بودجه را محقق نموده است که اگر کمی بدبینانه به ان نگاه کنیم بیش از ۵۰ درصد بودجه شهرداری کرج می بایست در بخش جاری هزینه شود، این بدان معناست که پروژه های شهری تنها ۱۵ درصد سهم بودجه داشته و مابقی آن از طریق مقروضات و تسهیلات صورت پذیرفته است.

امید است شهرداری کرج وشورای اسلامی شهر کرج بتوانند نقش مهمتری در تحقق بودجه شهرداری ایفا نمایند.