به گزارش البرزفردا ، مهدی مهدی زاده افزود: براساس سرشماری سال ۹۰، تعداد ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بی سواد بودند که از این تعداد سه میلیون و ۴۵۰ نفر کمتر از ۵۰ سال داشتند.
وی تصریح کرد: سال گذشته آمار بی سوادان کشور مورد بررسی و پایش قرار گرفت که از آمار اعلام شده در سال ۹۰ تعدادی، کم سواد، تعدادی آموزش ناپذیر و تعدادی هم بی سواد مطلق بودند.
وی اظهار کرد: درصد بی سوادی جمیعت ۶ سال به بالا در سال ۱۳۵۵، ۵۲٫۵ درصد از جمعیت ۲۹ میلیون نفری گزارش شد که در این مدت ۱۴٫۵ میلیون نفر بی سواد مطلق بودند.
وی ادامه داد: طبق سرشماری سال ۹۰ درصد افراد بی سواد به ۱۴٫۵ درصد کاهش یافت که در این سال تعداد آمار بی سوادان کاهش چشم گیری داشته است.
معاون آموزشی نهضت سواد آموزی کشور اظهار کرد: آموزش افراد بی سواد بر عهده اعضای خانواده گذاشته می شود، بدین صورت که ۱۰ میلیون ریال پاداش به افرادی که بتوانند یک نفر از اعضای خانواده در مناطق روستایی از ۱۰ تا ۴۹ سال را در مدت هشت ماه باسواد کنند، تعلق می گیرد.
وی یادآور شد: افراد بی سواد شناسایی شدند و بعد از اخذ امتحان از فرد سوادآموز و ارائه کارنامه قبولی این مبلغ به عنوات پاداش سوادآموزی پرداخت می شود.
وی بیان کرد: این سازمان در ۳۷ سال گذشته بدقولی درخصوص حق الزحمه به آموزش دهندگان سواد نداشته است و در سال ۹۵ نیز به رغم مشکلات مالی خاصی که دولت با آن روبرو بوده اما حق الزحمه ها ی سواد آموزان و آموزش دهندگان پرداخت شده است.
وی گفت: تلاش می کنیم تا فرهنگ یادگیری از همدیگر را در جامعه ترویج کنیم تا در همه حال افراد از یکدیگر آموزش های لازم را فرا گیرند.
وی تاکید کرد: در ۵ سال گذشته حدود دو میلیون و ۱۵۰ هزار نفر در کشور تحت پوشش سازمان نهضت سواد آموزی با سواد شده اند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: استان البرز رتبه دوم باسوادی کشور را پس از تهران دارد و پیش بینی می شود در سرشماری سال ۹۵ درصد باسوادی این استان به بالای ۹۸ درصد برسد.
معاون نهضت سوادآموزی کشور گفت: البرز استانی پیشرو در عرصه علم است که در طول یک سال گذشته به دلیل مدیریت صحیح و برنامه ریزی مناسب در بخش سوادآموزی در ردیف ۱۰ استان برتر کشور قرار گرفته است.
وی بیان کرد: البرز به دلیل موفقیت در راه اندازی مراکز یادگیری محلی سواد به خصوص در مناطق کم برخوردار استان به پایلوت کشوری در این زمینه تبدیل شده است.
معاون آموزشی نهضت سواد آموزی کشور در ادامه به ۷دیماه سالروز تشکیل نهضت سواد آموزی به فرمان حضرت امام(ره) در سال ۱۳۵۸ پرداخت و یاد آور شد: به برکت انقلاب اسلامی و تلاش همه دست اندرکاران سواد آموزی در ایران اسلامی پیش بینی می شود با اعلام آمار سر شماری سال ۹۵ ، تعداد جمعیت بی سواد کشور به ۱۰ درصد کاهش یابد.

 

albf