بدن شما بعد از خوردن ساندویچ فست فود
بدن شما بعد از خوردن ساندویچ فست فود
هیچکس تابحال مدعی این نشده است که ساندویچ های برگر غذاهای سالمی هستند ، اما حتی خوردن هرازچندگاهی ساندویچ هم میتواند سلامتی شما را تهدید کند. همه ی ما در این موقعیت قرار گرفته ایم که در حین رانندگی در کنار یک فست فودی با شکم گرسنه و قارو قورکنان توقف کنیم.در ابتدا هشداری که ازآن اطلاع دارید شاید جدی به نظر نیاید ، اما احساس وحشتناکی که به زودی در داخل دل و روده ی شما بوجود خواهد آمد زمانی است که پوست آخرین سس کچاپ را به دور می اندازید. از نظر علمی ثابت شده است که خوردن یک غذای فست فودی میتواند تاثیرات بسیاری که البته این تاثیرات مضر هم میباشند بر روی بدنتان داشته باشد .علاوه بر این حقیقت این است که مطالعات زیادی که تا به امروز برروی غذاهای سرد(فست فود) صورت گرفته است نشان داده است که در یک تکه از ساندویچی که پیش رویتان است کالری ، چربی و سدیم فراوانی وجود دارد که شما را با مشکل مواجه میکند.نمونه ی بارز فست فود ، همبرگر میباشد. حتی یک چهارم پوند(pound) از نان شیرین و گوشت حاوی پانصد کالری اضافه ، بیست وپنج گرم چربی ، (که نزدیک به نیمی از آن چربیها اشباع شده است ، که اگر محاسبه کنید بیش از نیمی از مقداری میباشد که توصیه شده بدنتان در یک روز دریافت کند، و به اضافه ی بعضی چربیهای دیگر)، چهل گرم کربوهیدرات ، 10 گرم شکر و هزار میلیگرم سدیم میباشد.به راحتی میتوانید لیستی از غذاهایی را که نباید تغذیه کنید را فراهم کنید بنابراین نباید از انجام آن طفره بروید. زمانیکه آن ساندویچ برگر وارد جریان خونتان میشود که این امر تقریبا پانزده دقیقه بعد از خوردن اولین گاز از ساندویچ محقق میشود ، موج خروشانی از گلوکز را تجربه خواهید کرد که بدنتان تمامی آن کالری ها را به انرژی تبدیل میکند. این محرک ها منجر به آزادسازی انسولین بمنظور حفظ تعادل میشود ، یک لقمه ی کوچک حاوی مقدار زیادی انسولین است که باعث میشود در عرض چند ساعت دوباره احساس گرسنگی کنید. تکرار شدن این عمل میتواند به مقاوم شدن انسولین بیانجامد که پیش مقدمه ای برای دیابت است.محققان این موضوع را به فشار اکسیداتیو بر روی سلول ها ، که زمانیکه مصرف کالری بیش از اندازه در یک وعده ی غذایی رخ میدهد نسبت میدهند.همه ی این چربیهای اشباع شده تاثیر فوق العاده لحظه ای دارند. زمانیکه محققان به افرادی سالم ساندویچ فست فود با چربی اشباع شده ی زیادی خوراندند و سپس عملکرد درونی آنها را اندازه گیری کردند ، متوجه شدند که شریانات آنها به طور قابل ملاحظه ای آسیب دیده است و به اندازه کافی خون آنها رقیق نشده است.این اولین قدم در تصلب شریانی میباشد ، پایین آمدن جریان خون میتواند سبب بیماریهای قلبی بشود. حجم بالایی از سدیم موجود در همه ی آن لقمه های نان و گوشت ( ساندویچ ها) میتواند مشکل ساز باشد . یک مطالعه ی جداگانه ای که در کلینیک تغذیه ی ژورنال آمریکا منتشر شد ، پی برد که غذاهای شور میتواند در کمتر از سی دقیقه تاثیر منفی در عملکرد رگ خونی داشته باشند. و این همه ی ماجرا نیست. محققان تحقیقاتی را بر روی افرادی انجام دادند و طی آن غذایی با هزار کالری با چربی اشباع شده به آنها خوراندند و متوجه شدند که طی چهار ساعت همه ی کسانی که آن غذا را مصرف کرده بودند تری گلیسیرید و اسیدهای چرب خونشان تا جایی که به عملکرد شریانات بدنشان آسیب برساند بالا رفت. با اینکه کمی بعید بنظر میرسد اما نویسندگان این تحقیق خاطرنشان کردند که سیستم ایمنی بدن افرادی که مورد آزمایش قرار گرفتند آثاری از عفونت وجود داشت. بنابرابن از این به بعد اگر وسوسه شدید که فست فود بخورید و با خود زمزمه کردید که فقط همین یکبار این کار را میکنید ، در نظر داشته باشید که یک چهارم پوند (pound) از ساندویچ مشکلی فراتر از سوءهاضمه براتون به وجود خواهد آورد و تازه این مشکل بدون مصرف نوشابه های گازدار و سرخ کردنی ها پیش خواهد آمد ، و بنابراین به رانندگی خود ادامه دهید و از آنجا دور شوید. مترجم: سیده هانیه رضادوست دانشکده زبان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
هیچکس تابحال مدعی این نشده است که ساندویچ های برگر غذاهای سالمی هستند  ، اما حتی خوردن هرازچندگاهی ساندویچ هم میتواند سلامتی شما را تهدید کند.

همه ی ما در این موقعیت قرار گرفته ایم که در حین رانندگی در کنار یک فست فودی با شکم گرسنه و قارو قورکنان توقف کنیم.در ابتدا هشداری که ازآن اطلاع دارید شاید جدی به نظر نیاید ، اما احساس وحشتناکی که به زودی در داخل دل و روده ی شما بوجود خواهد آمد زمانی است که پوست آخرین سس کچاپ را به دور می اندازید.

از نظر علمی ثابت شده است که خوردن یک غذای فست فودی میتواند تاثیرات بسیاری که البته این تاثیرات مضر هم میباشند بر روی بدنتان داشته باشد .علاوه بر این حقیقت این است که مطالعات زیادی که تا به امروز برروی غذاهای سرد(فست فود) صورت گرفته است نشان داده است که در یک تکه از ساندویچی که پیش رویتان است  کالری ، چربی و سدیم فراوانی وجود دارد که شما را با مشکل مواجه میکند.نمونه ی بارز فست فود ، همبرگر میباشد. حتی یک چهارم پوند(pound) از نان شیرین و گوشت حاوی پانصد کالری اضافه ، بیست وپنج گرم چربی ، (که نزدیک به نیمی از آن چربیها اشباع شده است ، که اگر محاسبه کنید بیش از نیمی از مقداری میباشد که توصیه شده بدنتان در یک روز دریافت کند، و به اضافه ی بعضی چربیهای دیگر)، چهل گرم کربوهیدرات ، ۱۰ گرم شکر و هزار میلیگرم سدیم میباشد.به راحتی میتوانید لیستی از غذاهایی را که نباید تغذیه کنید را فراهم کنید بنابراین نباید از انجام آن طفره بروید.

زمانیکه آن ساندویچ برگر وارد جریان خونتان میشود که این امر تقریبا پانزده دقیقه بعد از خوردن اولین گاز از ساندویچ محقق میشود ، موج خروشانی از گلوکز را تجربه خواهید کرد که بدنتان تمامی آن کالری ها را به انرژی تبدیل میکند.

این محرک ها منجر به آزادسازی انسولین بمنظور حفظ تعادل میشود ، یک لقمه ی کوچک حاوی مقدار زیادی انسولین است که باعث میشود در عرض چند ساعت دوباره احساس گرسنگی کنید. تکرار شدن این عمل میتواند به مقاوم شدن انسولین بیانجامد که پیش مقدمه ای برای دیابت است.محققان این موضوع را به فشار اکسیداتیو بر روی سلول ها ، که زمانیکه مصرف کالری بیش از اندازه در یک وعده ی غذایی رخ میدهد نسبت میدهند.همه ی این چربیهای اشباع شده تاثیر فوق العاده لحظه ای دارند.

زمانیکه محققان به افرادی سالم ساندویچ فست فود با چربی اشباع شده ی زیادی خوراندند و سپس عملکرد درونی آنها را اندازه گیری کردند ، متوجه شدند که شریانات آنها به طور قابل ملاحظه ای آسیب دیده است و به اندازه کافی خون آنها رقیق نشده است.این اولین قدم در تصلب شریانی میباشد ، پایین آمدن جریان خون میتواند سبب بیماریهای قلبی بشود.

حجم بالایی از سدیم موجود در همه ی آن لقمه های نان و گوشت ( ساندویچ ها) میتواند مشکل ساز باشد .

یک مطالعه ی جداگانه ای که در کلینیک تغذیه ی ژورنال آمریکا منتشر شد ، پی برد که غذاهای شور میتواند در کمتر از سی دقیقه  تاثیر منفی در عملکرد رگ خونی داشته باشند. و این همه ی ماجرا نیست. محققان تحقیقاتی را بر روی افرادی انجام دادند و طی آن غذایی با هزار کالری با چربی اشباع شده به آنها خوراندند و متوجه شدند که طی چهار ساعت همه ی کسانی که آن غذا را مصرف کرده بودند تری گلیسیرید و اسیدهای چرب خونشان تا جایی که به عملکرد شریانات بدنشان آسیب برساند بالا رفت. با اینکه کمی بعید بنظر میرسد اما نویسندگان این تحقیق خاطرنشان کردند که سیستم ایمنی بدن افرادی که مورد آزمایش قرار گرفتند آثاری از عفونت وجود داشت.

بنابرابن از این به بعد اگر وسوسه شدید که فست فود بخورید و با خود زمزمه کردید که فقط همین یکبار این کار را میکنید ، در نظر داشته باشید که یک چهارم پوند (pound) از ساندویچ مشکلی فراتر از سوءهاضمه براتون به وجود خواهد آورد و تازه این مشکل بدون مصرف نوشابه های گازدار و سرخ کردنی ها پیش خواهد آمد ، و بنابراین به رانندگی خود ادامه دهید و از آنجا دور شوید.

مترجم: سیده هانیه رضادوست

دانشکده زبان

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

  • نویسنده : مترجم: سیده هانیه رضادوست