سه شنبه : ۲۲ آبان ۱۳۹۷

خانه» اخبار» سبک زندگی » طرز تهیه شیرین پلو
تاریخ انتشار جمعه ۲۷ مهر ۹۷ - ۱۵:۳۶

طرز تهیه شیرین پلو

 

 

شیرین پلو یکی از غذا‌های سنتی و اصیل ایرانی است که ظاهر زیبا و رنگارنگی دارد. ظاهر زیبا و طعم مطبوع آن سبب شده است که این غذا بسیار مورد پسند باشند. طرز تهیه شیرین پلو همانند سایر غذا‌های سنتی به زمان نیاز دارد، اما نتیجه کار ارزش این وقت گذاشتن را خواهد داشت.

 

مواد لازم:

 

برنج یک کیلوگرم

 

مرغ یک و نیم کیلوگرم

 

خلال بادام ۱۰۰ گرم

 

خلال پسته ۵۰ گرم

 

خلال نارنج یا پرتقال ۴۰۰ گرم

 

شکر ۷۵۰ گرم الی یک کیلوگرم

 

زعفران سائیده شده یک قاشق مرباخوری

 

پیاز یک عدد متوسط

 

روغن و نمک به میزان لازم

 

چند نکته:

 

اگر از خلال خشک شده نارنج یا پرتقال استفاده می‌کنید، ۱۰۰ گرم کافی است.

 

برنج را از شب قبل خیس و مقداری نمک به آن اضافه کنید، اگر فرصت کافی ندارید، سه الی چهار ساعت نیز کافی است.

 

طرز تهیه:

 

تلخی خلال پوست پرتقال یا نارنج را باید بگیرید. برای اینکار خلال‌ها را از یک شب قبل دو الی سه بار همراه با مقداری آب بجوشانید، داخل آب سرد بریزید و دو الی سه بار آب خلال پوست پرتقال یا نارنج را عوض کنید. سپس آن‌ها را در صافی بریزید تا آب خلال‌ها کاملا گرفته شود.

 

شکر را با دو الی سه لیوان آب مخلوط کنید و روی حرارت شعله اجاق گاز قرار دهید تا یکی دو جوش بزند. سپس شربت را از صافی رد کنید.خلالی که تلخی آن را گرفته‌اید، در شربت بریزید تا چند جوش بزند. به این ترتیب مغز خلال‌ها شیرین خواهند شد.

 

پوست مرغ را بگیرید، خرد کنید و کاملا بشویید. مرغ را همراه با یک لیوان آب و یک عدد پیاز خرد شده روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید تا کاملا پخته شود، در آخر نیز مقداری نمک اضافه کنید. بعد از آنکه مرغ پخت باید حدود نصف لیوان آب داشته باشد.

 

سپس استخوان مرغ‌ها را جدا نمایید. آب مرغ را که صاف کردید، با یک مقداری از شربتی که با خلال پوست پرتقال یا نارنج تهیه کرده‌اید، مخلوط کنید.

 

زعفران را دم کرده و به مخلوط آب مرغ و شربت خلال اضافه کنید.

 

در یک قابلمه آب بریزید و هنگامی که به جوش آمد، برنج را به آن اضافه کنید. زمانی که مغز برنج از خامی درآمد، آن را در آبکش کنید.

 

سپس ته قابلمه را دو الی سه قاشق غذاخوری روغن بریزید و نصف لیوان آب به آن اضافه کنید و نیمی از برنج آبکش شده را در قابلمه بریزید.

 

خلال نارنج یا پرتقال را از شربت خارج کرده و همراه با ۵۰ گرم از خلال بادام شسته شده روی برنج قرار دهید.

 

سپس چند کفگیر از مابقی برنج آبکش شده را نیز در قابلمه بریزید و تکه‌های مرغ را روی آن بگذارید.

 

مابقی برنج را اضافه کرده و روی درب قابلمه دم کنی قرار دهید و درب آن را ببندید.

 

سپس روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید. زمانی که برنج عرق کرد، به آب مرغ که با مقداری شربت و زعفران سائیده شده مخلوط کرده بودید، سه الی چهار قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید و روی سطح برنج دهید.

 

هنگامی که برنج کاملا دم کشید، مقداری از آن را بردارید و با مابقی خلال بادام، خلال پسته شسته شده و کمی زغفران دم کرده، مخلوط کنید. پلو و مرغ را در دیس بکشید و از مخلوط فوق برای تزیین استفاده کنید.

 

 

نظر خود را بگذارید