سه شنبه : ۲۲ آبان ۱۳۹۷

خانه» اخبار» سبک زندگی » طرز تهیه مربای کیوی
تاریخ انتشار یکشنبه ۱۵ مهر ۹۷ - ۱۸:۰۱

طرز تهیه مربای کیوی

 

کیوی یکی از میوه‌های ترش و شیرین است، از اینرو طعم آن در مربا بسیار لذیذ خواهد بود. طرز تهیه مربای کیوی مشابه سایر انواع مرباست. اما در این مورد باید به انتخاب میوه توجه ویژه‌ای داشته باشید.

 

مواد لازم:

 

کیوی یک کیلوگرم

 

شکر ۷۵۰ گرم الی یک کیلوگرم

 

آب دو لیوان

 

وانیل یک سوم قاشق چایخوری

 

آبلیمو نصف قاشق سوپخوری

 

چند نکته:

 

از کیوی‌های رسیده و سفت استفاده کنید.

 

اگر کیوی‌هایی که استفاده می‌کنید، شیرین هستند از مقدار کمتری شکر استفاده نمایید. به علاوه اگر ترجیح می‌دهید که مربا مزه ترش و شیرین داشته باشد، مقدار شکر را بسته به سلیقه خود تغییر دهید.

 

طرز تهیه:

 

ابتدا سه لیوان آب و شکر را با یکدیگر مخلوط کنید و روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید. هنگامی که شربت به غلظت رسید آن را از روی حرارت بردارید.

 

پوست کیوی‌ها را بگیرید و آن‌ها را به صورت حلقه‌ای برش بزنید. برش‌های حلقه‌ای نباید بیش از یک سانتیمتر قطر داشته باشند.

 

زمانی که شربت خنک شد، کیوی‌ها را در آن بریزید و مربا را روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید تا شروع به جوشیدن کند. مربا در این حالت باید حدود ۲۰ دقیقه بماند تا کاملا آماده شود.

 

در انتهای زمان پخت آبلیمو را اضافه کنید، بعد از سه الی چهار دقیقه مربا آماده شده است.

 

اجاز دهید تا مربا کاملا خنک شود و سپس آن را در شیشه بریزید و در یخچال قرار دهید.

 

چند نکته:

 

آبلیمو برای جلوگیری از شکرک زدن مربا به آن اضافه می‌شود، بنابراین از آبلیموی خانگی یا آب لیموترش تازه استفاده کنید. توجه داشته باشید که تفاله‌های لیمو را نباید در مربا بریزید.

 

توجه داشته باشید که برای اینکه مقداری از مربا را از ظرف آن به ظرفی برای سرو منتقل کنید، حتما از قاشقی استفاده نمایید که چرب نبود و هیچگونه رطوبتی نیز نداشته باشد. در غیراینصورت مربا کپک خواهد زد.

 

برای اطمینان از کپک نزدن مربا می‌توانید یک چهارم قاشق چایخوری پودر دارچین به مربا اضافه کنید. برای این منظور ابتدا چوب دارچین را در منزل آسیاب کرده و زمانیکه مربا آماده شد و آن را از روی حرارت برداشتید، دارچین را اضافه کرده، بهم بزنید و درب قابلمه را ببندید. تا هنگامی که مربا خنک نشده است، درب آن را باز نکنید.

 

اگر مربای کیوی شکرک زد، ترشی آن کم بوده است. مقداری آب جوش به آن اضافه کنید و زمانی که شروع به جوشیدن کرد، کمی آبلیمو به آن افزوده و پس از چند دقیقه از روی حرارت بردارید.

 

برای تهیه هر نوع مربا باید از میوه‌های سالم و بدون لکه استفاده کنید. در مورد کیوی علاوه بر سالم بودن میوه‌ها، باید سفت نیز باشند، زیرا اگر از کیوی نرم استفاده کنید در اثر حرارت متلاشی خواهند شد.

 

گاهی مربا‌های کیوی که در بازار عرضه می‌شوند رنگ سبز پررنگی دارند. اگر تمایل دارید که رنگ مربای شما نیز کاملا سبز شود، یک قطره رنگ مجاز خوراکی سبز به آن اضافه کنید. البته بهتر است از رنگ‌های شیمیایی استفاده نکرده و اجازه دهید که مربا رنگ طبیعی خود را داشته باشد.

 

 

نظر خود را بگذارید